1.1.07

C : Creativitat | Crear | Creatiu , Creativa I

Mentre es cou l'entrada, llegiu a la lletra "R" d'aquest Dicofilopersiflex l'apartat Revolució.
Per ara només en direm que a nosaltres ens agrada distingir la creativitat en minúscules de la Creativitat en majúscules.
D'aquesta darrera, de la grossa i gruixuda, en parlarem menys per què ens sembla una cosa una mica més llunyana, poc a l'abast de les nostres possibilitats i, sobre tot, perquè ja està tot molt ben dit al web: Creativity Home Page . Una mina d'informació! Una de les pàgines a endur-se a l'illa deserta ;-)

En canvi, de la creativitat petitona n'estem enamorats i ens atrevirem a dir-ne quatre cosetes.
Per dir-ho d'alguna manera, del que volem parlar és de la diferència qualitativa entre qui escriu un llibre i qui el llegeix, entre qui pinta i qui mira la pintura, entre qui toca la guitarra i qui compra el CD, entre qui cuina i qui es menja el plat, entre l'actor i l'espectador ...
De les moltes maneres que hi ha per dividir el món en categories, hi ha la divisió entre els creatius i els passius, o els creatius i tots els demés.
Nosaltres, que sóm més aviat del grup dels passius, ens sentim seduits pel model que representa grup dels creatius i els tenim força enveja.
Val a dir que una de les nostres fantasies persistents és que ens hi acostem una mica, per seguir-los les petjades i gaudir així de la il·lusió de ser-ho nosaltres també una miqueta, de creatius ... Què faríem sense la il·lusió!
Ho desenvoluparem tan "creativament" com siguem capaços de fer-ho ;-)

[ Algunes de les moltes] COSES QUE QUEDEN PER FER

1. En en camp de l'ensenyament
2. En el camp de la lingüística aplicada
3. Per millorar la vida quotidiana i el món en general
4. En el camp de la creació artística i les arts en general...


_____________

No hay comentarios: