22.3.05

No te gites mai més sense aprendre una cosa més

Ref: Citem

Extracte del manifest:

"Poeta!
El teu llenguatge et defineix, la teva pretensió lingüística et delata. Sigues tu mateix, renuncia a l'excessiu l'endolciment, la mentida, defuig l'artificilitat. El llenguatge és, per definició, contemporani. No busquis paraules en manuscrits centenaris: Detestem la necrofília lingüística. Els hipercultismes són el viagra d'un ego flàcid, ponen gafas de empollón en caras de gilipollas.

No només als vèrtexs de les teves emocions trobaràs la veritat. Entre plaer i dolor hi ha milers de sensacions, entre el naixement i la mort hi ha la vida. Els extrems, amor i mort, són fàcils però tramposos, temptadors però irreals. L'amor és hiperglucèmia, la mort és muda, finitud. La poesia, en canvi, és vida: deixa-la fluir. "


Manifest sencer :
MANIFEST ANAFÒRIC, ESTELAR I IRREVOCABLE SOBRE LA POESIA

17.3.05

Avui ha de ser aquí. I ha de ser així

El Blog homònim i germà a Lamevaweb.info m'ha petat una mica, per alguna raó que desconec.
No recordo haver-lo potinejat gens ni mica. Tot just si he anat a mirar com s'esborraven els comentaris, després que la Isnel em confirmés que sí que es podia fer.
Veig que no es poden editar. O potser sí, però cal saber-ho potinejar un munt. O potser no ... Ja ho esbrinarem. El saber ocupa temps... això sí que està clar.

Bé, la sorpresa d'avui, gairebé en diria sotregada, me l'ha provocada la lectura d'un post d'un blog de qui sembla ser un adolescent d'Institut: La llista de Schlecker http://www.lamevaweb.info/post/1369/20104

Però com que les aparences enganyen, no sé qui l'ha escrit ...ni d'on surt.
Costa trobar tant d'infern en tan poc espai; escriptura grollerament corrosiva i insultant, un retrat tan colpidor de les profunditats per on passa el sistema educatiu a determinats llocs.

A mi em costa d'assumir que uns professors puguin tenir un perfil similar al que malpinten les paraules d'aquest animalet per civilitzar i que es continuin dient professors...
Si és així, és una gran desgràcia per a l'educació del país, i caldrà que s'afanyin a trobar educadors amb unes capacitats molt allunyades del perfil que es segueix demanant ara... el de joves llicenciats tot just acabats de sortir de les universitats.
Ja cal que s'afanyin, perquè tota una generació dels nascuts als anys 50s ja no somine en res més que en la jubilació com més anticipada millor. Els van formar per a d'altres guerres, no aquestes d'ara. No n'espereu massa que estan més que cremats.

Caldrà el perfil d'un professor pallasso, expert en jocs malabars, fort i sapat i amb diplomes de judo o qualsevol altra art marcial, psicòlegs expers en teràpia de fills semiabandonats per les famílies; experts en minijuegos, habbohotels i d'altres jocs interactius per Internet d'aquests que ara allarguen la infantesa fins als 16, 17 o 19 anys
I si aquesta és l'edat en què -diuen que diuen les estadístiques- els nois comencen a fer l'amor... necessitarem afegir al perfil esmentat, el certificat d'especialista d'escorxadors, expert en el maneig del ganivet capador de porcs ... no fos cas que a jovenets de la calanya del de la llista de Schlecker se'ls acudís -o per desgràcia els petés la protecció - tenir descendència !...

Això, allà a l'altre Blog, hauria anat a l'apartat : Metonímies i sinècdoques. O potser, potser a "Fora de context". O potser hagués creat un apartat nou anomenat "Eutanàsia activa", ves a saber.
Hi ha coses que em treuen de polleguera. No hi puc fer més.

12.3.05

Aquí comença el Blog del Sani... & Registre de Comentaris

Enceto aquesta còpia del Dicofilopersiflex original perquè el sevidor de lamevaweb.com sembla que ha petat aquest matí ...
Bé, serà una còpia o un annex... veurem com evoluciona ..._______

Setembre del 2006.

Registre de Comentaris
Acabo de trobar a la Xarxa un servei que permet , diuen. portar un registre dels comentaris que hom deixa a d'altres blogs.
Miraré d'instal·lar-ho i així potser no caldrà fer això que anava a fer aquí ara: afegir un registre dels comentaris confessables que vaig deixant a d'altres blogs.
______________


Decididament, això serà el
Dicofilopersiflex en versió blog.